Frits - Woongids 21/22

Je hebt interieurs waarbij je direct de hand van de ontwerper herkent. Maar allround interieur designer Junilla Bakridi vindt het juist veel belangrijker dat een interieur het verhaal vertelt van de opdrachtgever. Wat voor mensen zijn het? Wat houdt hen bezig?

Lees meer

Of het nu gaat om een woonhuis, restaurant, winkel of ergonomisch kantoor: de persoonlijkheid van de opdrachtgever komt in elk interieur duidelijk naar voren. Junilla komt van oorsprong uit de theaterwereld. Het uitdragen van een boodschap is haar dus niet vreemd. Nog steeds loopt het goed overbrengen van het verhaal als een rode draad door haar werk.

De ontwerpen van Junilla zijn allesbehalve doorsnee. Door de combinatie van onverwachte materialen en kleuren, ontstaat steeds weer iets spannends. Iets waarvan de klant achteraf zegt: "Dat had ik zelf nooit kunnen bedenken, maar het is precies wat ik bedoelde." De sfeer die ze daarmee creëert trekt ze vervolgens het liefst door in het gehele project. Dan ontstaat er eenheid en rust in het ontwerp. Niet vreemd dus dat ze met de meeste opdrachtgevers een langdurige relatie heeft. "Het gebeurt zelden of nooit dat het bij één opdracht blijft."

Behalve een unieke uitstraling, moet een interieur volgens Junilla vooral een perfecte afwerking hebben. De details moeten van A tot Z kloppen. Heeft ze een ontwerp gemaakt, dan kan ze tot het moment van opleveren een flinke vinger aan de pols houden. Ze weet precies welke materialen er gebruikt worden en hoe deze moeten worden verwerkt tot een geweldig resultaat.

Bron

Frits

FRITS is sinds november 2008 hét toonaangevende leesmagazine voor Brainportregio Eindhoven. Het tijdschrift is een vlotgeschreven, hoogwaardig, (regio) breed journalistiek en onafhankelijk product.

Bezoek website

Let's create together!

Kom in contact